Waarom leren programmeren?

Sociaal belang

Digitale technologieën worden steeds belangrijker in ons leven. Het is essentieel om iedereen in staat te stellen ze te begrijpen en hun kansen te grijpen.

Economisch belang

90% van de huidige werknemers heeft digitale competenties nodig

Pedagogisch belang

"Iedereen zou moeten leren programmeren want het leert je een bepaalde manier van denken" Steve Jobs

Waarom CodeNPlay?

CodeNplay is in 2017 ontstaan uit het besef dat het in een wereld die steeds meer door digitale technologieën wordt gevormd, voor elke burger essentieel wordt om de uitdagingen te zien eigen kansen te grijpen. Of het nu de arbeidsmarkt is, of gewoon in het dagelijks leven, tegenwoordig wordt alles gemodelleerd, gekwantificeerd en gefaciliteerd door IT-processen.  Inzicht in de werking van de digitale instrumenten, en dus in de achterliggende programmatie, is daarom in veel opzichten cruciaal: gelijke kansen, arbeidsmarkt, ethiek, enz.


Om deze digitale revolutie te begeleiden en iedereen de kans te geven eraan deel te nemen, heeft CodeNPlay VZW zich tot missie gesteld om onze kinderen te onderwijzen in digitale technologie, door basisscholen te helpen bij de integratie van een initiatie programma voor coderen en technologie in het curriculum. We doen dit door middel van onze buitenschoolse activiteiten, waarbij vanuit de praktijk laten zien wat digitaal onderwijs en programmeren inhoudt maar ook vooral door het opleiden van leerkrachten en studenten en het creëren van een kwaliteitsvol curriculum. 

Waarom in de basisschool?

Omdat veel kinderen dagelijks in deze technologieën zijn ondergedompeld, is het van essentieel belang om ze te onderwijzen om er goed geïnformeerd, creatief en actief gebruik van te maken.

Omdat het een unieke kans is om meisjes te triggeren voor dit onderwerp, voordat stereotypen in gender van toepassing zijn.

Want op deze leeftijd is de cognitieve ontwikkeling van een kind enorm en is het gemakkelijker om een nieuwe manier van denken te leren.