Challenge #8 Blockly

Blocky Games is de derde blokprogrammeeruitdaging die we aanbieden. Start de uitdaging hier : https://blockly.games/ (u kunt de taal wijzigen in de rechterbovenhoek)

 

Pas op, het wordt snel moeilijker, en we gebruiken tekst-gebaseerde programmering aan het eind, en niet langer blok-gebaseerde programmering. Laat me je iets vertellen over deze!

 

Blokprogrammering bestaat conceptueel al sinds de jaren 60, maar het is pas in de laatste 20 jaar dat men het is gaan gebruiken om te leren. Het gaat om het vervangen van een alfabetische taal door een visuele taal. De Blockly taal is eigenlijk gewoon JavaScript in een nieuw jasje! Dit heeft verschillende voordelen:

 

 

We kunnen blokken makkelijker vertalen;

Zij kunnen kleurgecodeerd worden voor een betere leesbaarheid;

We verkleinen de kans op syntaxis- (of spelfouten) fouten;

Visuele programmeeromgevingen zijn voor veel beginners intuïtiever.

 

Het nadeel is dat de taal minder flexibel is, en het duurt langer om door een machine te worden uitgevoerd (wat een probleem wordt als je grote programma's wilt maken).

 

Het hele proces van programmeren op een site als Blockly Games is fascinerend. Eerst plaats je je blokken. Wanneer u op "Start" drukt, stuurt uw computer uw code via het internet naar een server, een zeer grote netwerkcomputer ergens op de planeet. Deze server zal: de code vertalen in JavaScript, vervolgens vertalen in machinetaal zodat het kan worden uitgevoerd, het resultaat simuleren, en vervolgens de simulatie terugsturen over het internet zodat u het uiteindelijk op uw scherm kunt zien vanuit uw browser. Dit alles in minder dan een seconde!

 

Wij zullen u in de komende weken kunnen uitleggen hoe een programmeertaal (Engels, Frans, visueel...) kan worden vertaald in machinetaal, of anders "binair" genoemd. We hebben het ook gehad over netwerk, internet, server, netwerk: deze zullen ook het onderwerp zijn van een latere post. Niet zo eenvoudig...

 

Tot dan, het beste, en tot morgen voor een nieuwe uitdaging!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Contact

 

contact@codenplay.be

Cantersteen 10, 1000 Bruxelles

  • Twitter Social Icon
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
©© Copyright de CodeNPlay