top of page
ozobot-wit.png

Challenge #9

Vandaag willen we jullie graag laten kennismaken met onze mini vriend, de Ozobot.

 

 

De Ozobot is een kleine robot die kleuren kan lezen en volgen. We kunnen dus een route maken die de robot dan zal volgen zoals getoond in dit filmpje. 

Jullie zien ook dat er kleurcodes aan toegevoegd zijn. Deze codes zullen jullie vandaag ook nodig hebben om de uitdaging aan te gaan! 

 


Opdracht 1: bekijk de kleurcodes goed en zorg ervoor dat je alle onderstaande codes goed begrijpt. Deze codes plaatsen we voor een kruispunt zodat de Ozobot op het kruispunt de kant uitgaat die jij wil! Opgelet! de code Groen - Zwart - Rood is een andere code dan Rood-Zwart- Groen: De Ozobot zal dus 2 verschillende acties doen naargelang de volgorde.

Opdracht 2: jullie zien hier een doolhof voor de Ozobot. Het is aan jullie om de route te volgen en aan te geven waar de Ozobot zal uitkomen. Is het A? Misschien B? Of toch C? Oh nee, D dan? Maak de berekening in jullie hoofd en stuur het antwoord door via de poll.

Het correcte antwoord laten we morgen pas weten! Spannend!! Je kan aan jouw familie al eens vragen of zij dezelfde uitkomst hebben!

1.JPG
Challenge 9A1.png

Opdracht 3: Opnieuw krijgen jullie een route voor de Ozobot, deze keer is het eentje voor Pikachu! onderweg zal je Pokemon ballen kunnen verzamelen. Het is nu aan jullie om een route te bedenken die zoveel mogelijk Pokemon ballen passeert. Zoals daarnet zal je codes kunnen toevoegen om te bepalen wat de Ozobot moet doen op een kruispunt. 

 

https://jspaint.app/#load:https://i.imgur.com/0XZt8gV.png

Challenge 9.2.png

Zo kleur je een hokje: 

1. Klik op de verfpot

C.JPG

2. Kies  de nodige kleur

D.JPG

3. Klik op het vakje dat je wil kleuren

4. Vergeet jouw tekening niet op te slaan eens je klaar bent door op ‘file” en ‘save as’ te klikken

F.JPG

Opdracht 4: Nu is het aan jullie om een gekke route te bedenken voor meneer of mevrouw de Ozobot. Het zou natuurlijk jammer zijn dat je jouw tekenkunsten niet kan testen, dus… Stuur een foto of een scan van jouw route, zodat wij morgen een video kunnen posten waar een échte Ozobot jouw parcours volgt! Vergeet de route niet te versieren. 

 

Hieronder zie je al enkele voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen. 

 

Volgende codes zijn ook super leuk om te gebruiken, laat je volledig gaan: 

2.JPG

Mail ons jouw uitkomsten door naar contact@codenplay.be en deel gerust onze activiteiten met vrienden en familie!

1, 2, 3 START! 

I.JPG
J.JPG
bottom of page